Spring til indhold

Dynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug

Økodag Stensigmose

Økodag Stensigmose

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
17/04/2011
11:00 - 14:00

Lokation
Gitte og Frode Lehmann

Kategorier
Ingen Kategorier


MERE OM GÅRDEN OG AKTIVITETER PÅ ØKODAG (artikel fra www.okodag.dk):

Stensigmose – en slægtsgård med udsigt til Sønderborg bugt

Søndag den 17. april klokken 11 slår familien Lehmann endnu engang dørene op for Øko-dag! Familien Lehmann er igen i år værter for denne forårskåde begivenhed, hvor deres 100 sortbrogede køer springer og danser ud i friheden. De glæder sig derfor til at byde alle gæster velkommen og dele køernes forårsfest med dem.

Gården er en slægtsgård i ordets fremmeste betydning. Gården har været i familiens eje siden 1819. Der ligger derfor stolte landmandstraditioner til grund for den daglige drift af bestanden og de 150 hektar jord, som hører til gården.

I dag er gården beboet af Frode og Gitte. Børnene Rasmus, Tina og Jesper er fløjet fra reden for at uddanne sig fra EUD-HTX, jura og agronomi. Udover familien Lehmann og køerne, hører der også 35 kalve, 70 kvier, høns og en flok katte til gården.

At gården er en økologisk bedrift, er en hjertesag for både Gitte og Frode. Oprindelig blev Frode inspireret til at omlægge driften af en rejse til New Zealand i sin ungdom. I 1994 tog parret sammen det endelige skridt og blev økologiske, da de økologiske tanker havde rumsteret hos både Frode og Gitte i længere tid. Op gennem firserne så de begge ulemperne ved deres måde at drive gården på. Vandet omkring dem blev forurenet med pesticider, folk fik allergi – og løsningerne, som omgivelserne pegede på, var altid i form af endnu et kemisk tilsætningsstof. Det har Frode og Gitte gjort op med i dag, og det har de ikke fortrudt. Frode fortæller, at det bedste ved at være økologisk landmand er, at man er i pagt med alle aspekter af naturen. Familien er med til at bevare og værne om naturen og miljøet, og så har dyrene det også meget bedre.

Til Øko-dag vil der hos familien Lehmann være mulighed for at få en rundvisning eller kigge sig omkring på gården og tage en gåtur i den blomstrende frugthave. Børnene vil have mulighed for at komme helt tæt på gårdens små kalve, og der opstilles også en halmhoppeborg, hvor de kan boltre sig. Desuden vil der blive serveret smagsprøver fra Naturmælk, og man kan selv medbringe sin madpakke og nyde denne med udsigt til Sønderborg bugt.

Festlighederne slutter klokken 14. Så tag familien med, madkurven over armen og besøg familien Lehmann – de glæder sig til at se jer.

Læs desuden mere om Stensigmose og økologien på www.stensigmose.dk

Gitte og Frode Lehmann,  Stensigmose 4, 6310 Broager Tlf: 74441640 Mobil: 20451640 E-mail: stensigmose@bbsyd.dk

Del på Facebook