Spring til indhold

Dynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug

Dynt

Landsbyen Dynt.

Landsbyen Dynt er den mellemste af de tre landsbyer i laugets område. Landsbyen ligger for foden af de bakker, som istiden efterlod (se beskrivelse længere nede om den spændende geologi, der er udpeget til at være af særlig national værdi). Derfor er der rigtig mange gode udsigtspunkter omkring landsbyen. Til Dynts opland regner vi  Krammark, Dynt Mølle, Broagermark, Rendløb, Gammelmark, Gåsbjerg, Skeldebro og Spar Es.

Hyggelig atmosfære og et givtigt sammenhold er noget af det, som kendetegner Dyntningernes samvær. Vi har masser af tilbud til dig, der kan lide lidt mere fællesskab end det, som man automatisk får over hækken.

I Dynt er der en uformel Dynt-komite, der hvert år koordinere forskellige arrangementer. Traditionelle gengangere er den årlige Dyntfest, som afholdes lørdagen inden skolerne begynder efter sommerferien. Der har i en årrække også været arrangeret fastelavnsfest for alle børn og Skt. Hans-fest. Se årets program under fanebladet Foreninger og Institutioner / Dynthuset. Ellers er det op til årets komite at beslutte, hvad der skal arrangeres. Har du lyst til at være med så kontakt komiteen. Der er altid plads til ekstra gode kræfter.

Mødestedet for de fleste arrangementer er som regel Dynthuset, som kan lånes til de forskellige arrangementer. Ellers er der frit slag med at finde på andre ting. Af de aktiviteter, der har været planlagt er telttur ved Skeldekobbel, picnictur ved Dynt Strand, aftencykelture ud i det blå, legeeftermiddage, Efterårsfest, Julefrokost, Fællesspisning, Pigeeftermiddage og meget andet sjov. Har du en ide til et godt arrangement og vil du gerne selv stå for arrangementet så kontakt komiteen. Hvert år i januar omdeles der et nyt program for det kommende år.

 

Beskrivelse af geologien omkring Dynt fra Dansk Geologisk Forenings Møder og Exkursioner. 1947.Fra beskrivelsen gå til side 231 – 232

 

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *