Spring til indhold

Dynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug

Nedtælling til store Natur dag på søndag – for ALLE aldre

Et væld af aktiviteter på og omkring Gendarmstien skal nok få mange familier og andet godtfolk ud af husene på Naturens Dag. Der bliver især kræset for maven og smagsløgene.

Søndag den 8. september er Naturens Dag.
Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser og ideen er, at få flere voksne og specielt børn ud i naturen. Årets tema er ”Vild med naturen” og der er 210 arrangementer over hele landet.

I grænseregionen er Aabenraa og Sønderborg Kommune gået sammen med DN, Naturstyrelsen, Gendarmstiens Venner og en lang række andre partnere og sætter fokus på naturoplevelser på og omkring Gendarmstien fra Padborg til Høruphav.

Hele tre store arrangementer bliver det til, og der bliver mulighed for at få aktiveret både kroppen og alle sanserne. Især maven og smagssanserne bliver der kræset for.

På Cathrinesminde Teglværk er der gang i den fra kl. 9 til kl. ca. 20. Morgenen begynder med en børnetur med Bente Løwe Kristensen, forfatter til bl.a. Krøllerier. Kl. 12.30 bugner det med smagsoplevelser i Det Lokale Spisekammer. Her kan du bygge rygeovn af genbrugsmaterialer, lave æbler til most eller genopfriske gamle opskrifter. Tag overskuddet fra din nyttehave med og byt med din nabo. Du kan også kigge på teglværksskulpturer og kl. 15 er der foredrag om fremtidens køkkenhaver, og de skal selvfølgelig være CO2-neutrale. Dagen afsluttes med en teglværkstur kl. 19.

På Kollund Mole er der aktiviteter fra kl. 9 – 15. Du kan komme på naturtur kl. 9 og kl. 12 – 15 kan du fornøje dig med gastronomi i det fri serveret af Holdbi Kro, Restaurant Bind, Fakkelgaarden og Benniksgaard.

I Høruphav og Sønderborg er hele dagen sat af til store naturoplevelser og fortællinger fra 1864. Dagen starter kl. 9 – 10.30 med en guidet fugletrækstur til Trillen. Mødested er Høruphav Mole.

I Sønderskoven kl. 11 – 13.30 er der et hav af oplevelser og en skov af muligheder. Du kan lære at pleje naturen med le og greb, fange dyr i vandhullet, høre om skovens træer og askedød, smage bålstegt råvildt, naturquizze og meget mere.

Kl. 19 kan du høre historien om den sidste danske soldat, der faldt under krigen i 1864. Mødested er Høruphav Mole.

– Jeg synes, vi har fået lavet et meget flot program. Gendarmstien er en helt unik stistrækning i Danmark – den er fyldt med fantastiske udsigter, aktivitetsmuligheder og emmer af danmarkshistorie. Det er helt oplagt, at Naturens Dag i 2013 foregår på og omkring denne sti. Tak til alle de mange samarbejdspartnere, der har været med til at strikke programmet sammen og er med til at afvikle alt det praktiske på selve dagen, siger Irene Lorenzen fra Gendarmstiens Venner.

Se det detaljerede program her

Del på Facebook